Rea!

Toro Vertikalskärare

Det ursprungliga priset var: 8195,00 kr.Det nuvarande priset är: 8095,00 kr.

Här är Toro Vertikalskärare – Maskinen som luftar gräsmattan!

En gräsmatta behöver luftas för att den ska må bra. I samband med att du luftar eller vertikalskär den ger du den bättre förutsättningar för att ta upp vatten och näring. Det gynnar tillväxten och den blir härdigare och motståndskraftigare mot  ogräs och sjukdomar.

  • 40 cm arbetsbredd
  • Slitstarkt ståldäck
  • 50 liters uppsamlare
  • Briggs & Statton-motor 163 cc XT750
  • Arbetsdjup: +10 till -15 mm
  • Drivsystem – knuff
  • 1-punktsinställning av höjden

Toro Vertikalskärare - Din bästa hjälp för att skapa fina gräsmattor!

En kompakt gräsmatta behöver luftas eller vertikalskäras en till tre (1-3) gånger per säsong. Det innebär att du använder ett redskap med knivar som går ner ca 5 – 8 mm i jorden, som du rullar över din gräsmatta. Dessa knivar delar skotten på plantorna och detta stimulerar produktionen av fler sidoskott, vilket gör gräsmattan tätare.

  • När du vertikalskär din gräsmatta gynnar det tillväxten.
  • Detta leder till att gräsrötterna stimuleras och nya plantor bildas.
  • Efter en vertikalskärning kommer din gräsmatta bli både tätare och friskare.

Toros effektiva och smidig vertikalskärare är avsedd för konsumentbruk! Den är lätt och enkel att hantera. 40 cm arbetsbredd, slitstarkt ståldäck och en 50-liters uppsamlare. De 24 stålfjädrarna och de 18 knivarna luftar på ett enkelt och smidigt sätt och ger en frisk och grön gräsmatta.

 

Vertikalskär gräsmattan – Guide i 7 steg att följa:

1. Börja med att klippa gräsmattan, längden ska vara mellan 20 – 25 mm.

2. Vertikalskär endast en torr gräsmatta. Jorden ska vara torr men inte uttorkad, då skär inte knivarna ner i jorden och separerar gräsrötterna effektivt.

3. Gå över gräsmattan med vertikalskäraren i en jämn gångtakt.

4. Om du håller efter din gräsmatta så räcker det med att du skär din gräsmatta i en riktning. Är den däremot eftersatt så bör du även korsa dina tidigare skär, så det bildas ett kryssmönster.

5. När du är färdig med din vertikalskärning så har du rivit upp en hel del löst material som du får kratta bort. Detta material kan du kompostera. Kala fläckar kan ha bildats, där får du stödså med nya gräsfrön. Använd förslagsvis vår gräsfröblandning Reparera som har en stor andel snabbväxande engelskt rajgräs.

Obs efter vertikalskärningen så starta bevattningen omg för att förhindra avdunstning så att ytan ej torkar ut

6. Om det åder sol och torrt väder så kommer du behöva vattna din gräsmatta efter en vertikalskärning. Du bör också ge den ett par veckor för att få återhämta sig, innan den börjar att beträdas och nyttjas igen.

7. Det är även viktigt att du tillför ny näring till jorden efter vertikalskärningen..

Tänk på
Vid vertikalskärning drar man upp en hel del material som jord, gräs och rötter. Detta ska forslas bort från gräsmattan. Du kan behöva stödså gräsmattan efter en vertikalskärning.

Lycka till!

Ytterligare information

Vikt 41 kg
Dimensioner 106 × 55 × 50 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.